•  

  Din familj har 60 dagars skydd vid resa
  med Modernas hemförsäkring.

   

En prisvärd hemförsäkring

Modernas hemförsäkringar gäller för dig som bor i hyres- eller bostadsrätt och ger dig ett omfattande skydd för både dig och dina tillhörigheter. En hemförsäkring innehåller så mycket mer än ett skydd för dina saker. Du får även ett reseskydd, ett ansvars- och rättsskydd samt ett överfallsskydd.

Med vår hemförsäkring får du en av marknadens bästa och mest heltäckande hemförsäkringar. Genom att komplettera din hemförsäkring med tilläggsförsäkringarna Hemkombi och Utökad reseförsäkring så får du vår Hemförsäkring Large.

Med Modernas hemförsäkring får du

 • 60 dagars skydd vid resa för dig och din familj
 • Omfattar dina barn under 18 år även om de inte är skrivna hos dig
 • Ett av branschens högsta ersättningsbelopp vid allriskförsäkring
 • Få upp till 20 % rabatt om du samlar dina försäkringar hos Moderna
 • Omfattande tilläggsförsäkring för resa med bland annat avbeställningsskydd
 • Ett lågt pris som tål att jämföras med prisvärda tilläggsförsäkringar

Grundskydd

I hemförsäkringar ingår skydd för dina saker och utöver det innehåller vår hemförsäkring även ett reseskydd, överfallsskydd, ett ansvarsskydd samt rättskydd för dig. Läs mer.

Tilläggsförsäkringar för din hemförsäkring

Vi har sammanfattat de tilläggsförsäkringar som du kan komplettera din hemförsäkring med. För mer information om tilläggsförsäkringarna kan du läsa de fullständiga försäkringsvillkoren.

Svårt att välja tilläggsförsäkring?

Med vår allra bästa hemförsäkring - Hemförsäkring Large - som är topprankad av Konsumenternas Försäkringsbyrå får du en av marknadens bästa och mest heltäckande hemförsäkringar. Genom att komplettera din hemförsäkring med tilläggsförsäkringarna Hemkombi och Utökad reseförsäkring så får du vad vi kallar en Hemförsäkring Large.

Hemkombi

Hemkombi kan tecknas som tillägg till hem-, villahem- och fritidshusförsäkring i Moderna Försäkringar vilket då fram­går av försäkringsbrevet. Hemkombi omfattar:

- självriskreducering vid brand och in­brott i bostad med 1 200 kr.
- elektronikskydd med självriskreducering och förbättrat åldersavdrag för stationär elektronik t.ex. tv.

Om du har hem- eller villahemförsäkring, omfattar hemkombi även allriskförsäkring för lösöre och utökat bortaskydd.

Pris från: 475 kr/år

Allriskförsäkring - drulle 

Täcker plötsliga, oförutsedda skador som t.ex. att du tappar din tv i golvet vid ommöblering eller spiller kaffe på din nya matta. Högsta ersättningsbelopp 100 000 kr per skada.

Pris från: 350 kr/år

Utökat reseskydd

Innehåller bland annat avbeställningsskydd, utökat egendomsskydd, krishantering och ersättning vid sjukhusvistelse. Det gäller i 60 dagar.

Pris från:
1 person 250 kr/år
2 personer 375 kr/år
Hel familj 495 kr/år

Bostadsrättsförsäkring

För dig som bor i bostadsrätt. Ger dig skydd vid skador på fast inredning som du själv äger och det som du är underhållsskyldig för i föreningen. Högsta ersättningsbelopp är 300 000 kr. Ger även ersättning för drulleskador på din fasta egendom samt ytskiktet i ditt badrum t.ex. kakel/klinkers. Högsta ersättningsbelopp är 300 000 kr

Pris från: 400 kr/år

Golfförsäkring

Ersätter dig för stulen eller skadad golfutrustning.  Du får även 1 000kr vid hole-in-one. Högsta ersättningsbelopp är 30 000kr.

Pris från: 200 kr/år

Olycksfallsförsäkring

Ekonomisk ersättning vid olycksfall på din fritid utan självrisk och kan ge ersättning vid invaliditet med upp till 30 prisbasbelopp. Hela familjen kan medförsäkras och den gäller barn från 1 år upp till vuxna på 70 år.

Pris från: 155 kr/år

Småbåtsförsäkring

Försäkring för små båtar, inte längre än 6 meter med en motor på max 15 hästkrafter och/eller en segelyta på 10 kvadratmeter, där en traditionell båtförsäkring inte behövs.

Pris från : 200 kr/år

Tänk på 

Informationen på hemsidan är endast en sammanfattning av de fullständiga försäkringsvillkoren och det är de tillsammans med ditt försäkringsbrev som utgör avtalet mellan dig och ditt försäkringsbolag.

Förköpsinformation och villkor

I försäkringsvillkoren kan du läsa mer detaljerat om de villkor som gäller för din hemförsäkring. I förköpsinformationen finner du en sammanfattning av den allra viktigaste informationen från det fullständiga försäkringsvillkoret. På ditt försäkringsbrev framgår din personliga information kring de val du gjorde när du köpte försäkringen. Där framgår även dina självrisker och vilket försäkringsvillkor som gäller för just din försäkring.

Välj det försäkringsvillkor nedan som var gällande vid den tidpunkt som skadan inträffade eller det nu gällande om du är på väg att köpa en hemförsäkring hos oss.

Förköpsinformation

 

Förköpsinformation Hemförsäkring 

     

Förköpsinformation Hemförsäkring Large 

 


 

Aktuella villkor

Här finner du fullständiga villkor för vår hemförsäkring.

   Fullständiga villkor - Hemförsäkring
Gäller från 2015-08-01 (gällande)
     

 


 

Äldre villkor

Våra tidigare gällande försäkringsvillkor.

Fullständiga villkor - Hemförsäkring
Gäller från 2015-01-01

 

 

  Fullständiga villkor - Hemförsäkring
Gäller från 2013-02-01

För att kunna läsa vårt produktblad och försäkringsvillkor för hemförsäkring så behöver du ha ett program som kan öppna PDF-filer. Ladda gärna ner Acrobat Reader (gratis). 

Saknar du information på den här sidan?